Firtal Group 2017 – En kort opsummering

2017 har været endnu et år med masser af projekter og spændende tiltag i Firtal Group. Et nyt selskab er kommet til, et andet er fusioneret ind, og en masse andre tiltag er taget. Væksten har vi i 2017 holdt godt fat i og puttet endnu mere brænde på. Vi fortsætter med at investere i vores egen forretning og vores medarbejdere.

Vores kultur er bygget på læring og lysten til at læren, og om noget har 2017 været et år med massere af læring. Jeg vil derfor prøver at opliste nogen af de ting der står mest ud i år for os.

Nye ansigter

Med vækst kommer også behovet for mere arbejdskraft, og det må man sige vi har haft behov for i Firtal Group i år. Vi er intet mindre end 30 personer mere på lønningslisten ultimo 2017 end vi var primo. At ansætte så mange mennesker på et år giver sine udfordringer, men også muligheder for læring i rejsen med at bringe dem alle sammen ind i Firtal Group.

Stor vækst i alle selskaber

Alle vores forretningsområder har vækstet kraftigt i år. Firtal Web er vækstet væsentligt med over 40% og runder i 2017 +100 mio i omsætning samtidig med at vi bevarer profitabilitet til trods for meget store investeringer. Firtal Distribution er vækstet endnu mere omkring 400% og begynder nu at komme op i det lejde vi forventer den kan fortsætte stabilt i, samtidig med at vi i 2018 kan fokusere mere på profitabiliteten. Firtal Tech har lanceret vores ERP’s system selveo i september 2017, stadig dog kun til beta kunder, men allerede ved beta kunderne kan vi se store forberinger i deres ecommerce processer. Vi forventer at begynde at tage kunder ind i Q3 2018. Det bliver et spændende år. Geniads har haft stor vækst ved udvikling af eksisterende kunder samt tilgang af nye. Imponerende vækst tal i den forretning fordi vi har valgt at tilbyde adwords marketing helt gennemsigtigt og ærligt. Firtal Production som er vores nyeste selskab som varetager produktionen af produkter til distribution i europa, er etableret i 2018, og er ved at lande på fødderne og gøre klar til vækst i 2018.

10 år
2017 var samtidig året hvor vi rundede 10 år med Firtal. En god og special dag, som gav mulighed for lidt eftertænksomhed i forhold til rejsen fra min 1 værelses lejlighed på vilh. bergsøesvej og lager i et par ikea skabe til 3500 kvm i Lystrup. I størrelsen har rejsen været enorm, og det har den såmænd også menneskeligt såvel som virksomhedsmæssigt. Tak til alle som kiggede forbi og så vores nye lokaler og fejrede os. Det skal man jo huske.

Opkøb

En del af vores strategi er at købe webshops op i markedet, og putte dem ind på vores ecommerce platform og processer for på den måde at tage en forretning der måske havde de svært for sig selv, og gøre den stærkt profitabel via skala. Dette har vi også gjort i 2018, hvor vi har købt 2 konkurrenter indenfor helsekost. Noget som vi har gjort utrolig effektivt, og når man kan flytte to webshops inkl. alle opgaver på under 45 dage, så kan man vist ikke gøre det meget hurtigere.

Nye produkter
Bakblade som Firtal Distribution sælger på en lang række markeder, har oplevet stor vækst i år. Bakblade er en skraber til ryggen, som løser et problem mange mænd gerne vil gøre noget ved. Hår på ryggen. Vi forventer os meget mere af Bakblade i 2018 – og forventer også at videre udvikle produkter indenfor denne niche. Vi forventer også at lancere en helt ny RazorPit i 2018, ved hjælp af platformen kickstarter. Vi har arbejdet på den nye og forbedrede RazorPit længe og glæder os til at vise den til verden.

Nye lande
2018 blev også året hvor vi for alvor fik hul på udlandet, primært i Norge oplever vi stor vækst. Og vi tror faktisk vi kun lige er begyndt at skrabe i overfladen af potentialet.

Stats
Vi har i 2017 sendt over 300.000 pakker, brugt over 200km genbrugspapir til at fylde pakkerne, snakket med over 50.000 af vores kunder, skrevet over 200.000 beskeder internt på vores chat program slack. Så der har været godt gang i den i 2017.

2018

I 2018 forventer vi at fastholde væksten, både organisk og via vores store investeringer i 2017. Vores mål er at omsætte 250 mio i 2020, og vi følger ruten ret præcist i 2017. Og som det jo hører sig, så skal det selvfølgelig skrives i mia. Altså en kvart milliard i 2020.

For at nå de mål har vi allerede sat en masse spændende ting i søen, og 2018 bliver ikke anderledes. En del er allerede på tegne brættet, og vi forventer vores vækst skal komme i Danmark såvel som i udlandet.

Men mest af alt skal vores vækst komme gennem konsekvent læring både som organisation og som mennesker. Så længe vi hele tiden holder fast i lysten til at lære og blive bedre konstant er jeg sikker på at vi når vores 2020 mål uden problemer.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *